Alanya staat bekend om kilometers lange (zand-)stranden. Zomers zijn de stranden druk en gezellig. Als je de drukte wilt ontwijken, rijd dan met je auto langs de kustweg en ontdek afgelegen plekjes die speciaal voor jou gemaakt lijken te zijn. Hieronder vind je de bekendste stranden die je tijdens je bezoek aan Alanya niet mag missen:

Het Cleopatra strand

Het Cleopatra strand is het bekendste strand van Alanya. Het strand is ruim en wijds. In vroegere tijden zou Cleopatra hier dagelijks baden aan de voet van de klif. Het fijne aan dit strand is datCleopatra Beach
het zand fijn is, er zijn weinig rotsen en stenen. Belangrijk is dat de diepte hier soms snel kan toenemen, pas dus op met kleine kinderen. Omdat het strand zo bekend is, is het er vaak gezellig druk. Aan de noordkant van het strand ligt een prachtig aangelegd groen park met diverse waterpartijen. Verder vind je langs de stranden openbare fitnessruimtes (buiten), speelterreinen, cafés, restaurants etc. Zien en gezien worden, zonnen, een borreltje, een lekker hapje eten… je verveelt je hier geen moment!

Het Oost Strand

Aan de oostkant van de bekende Burcht van Alanya, ligt het Oost Strand. Dit strand strekt zich kilometers uit langs de kust en wordt soms ook wel Begonville Strand genoemd. Als je die prachtig gekleurde bloeiende planten op de boulevard ziet staan, weet je waarom! Ook op dit strand verveel je je geen moment: flaneren over de prachtig aangelegde boulevard, waterskiën of parasailing, kopje thee bij een van de gezellige barretjes… er is altijd wat te doen.

Incekum Strand

Het favoriete strand van het team van Saray Holidays is het strand van Incekum. Incekum betekent ‘dun zand’ en dat is te merken! Dit strand ligt op ongeveer 25 kilometer van het centrum van Incekum BeachAlanya. De villa’s van Ottoman Village liggen 1,5 kilometer hier vandaan. De reden dat wij verliefd zijn geworden op dit strand is de serene sfeer die er heerst. Zomers is het hier natuurlijk drukker dan in het voor- of naseizoen, maar toch lijkt het hier altijd rustig. Verder is er prachtig zand, waarmee kinderen (en hun ouders) zich uren kunnen vermaken door te graven, spitten en bouwen. Vul je pas gegraven kanaal met een paar emmertjes zeewater en zie: waterpret. Wat heb je verder nodig?

De zee is hier lang ondiep, je loopt rustig 50 meter de zee in voordat het dieper wordt dan kniehoogte. Fijn als je met kleine kinderen bent of als je niet zo’n held bent in de zee. De verhuurders van de strandbedjes zijn hier uiterst vriendelijk: af en toe komen ze langs om het zand van je bedje te vegen. Vakantiegevoel op z’n best!

Heb jij een mooi of uniek strand gevonden in de buurt van Alanya? Laat het ons weten via ons contactformulier.