WANDELEN IN HET TAURUSGEBERGTE

De meeste mensen die Alanya bezoeken, staan met hun gezicht naar de zee gericht. Logisch, daar zoek je je vertier, lig je bij te zonnen en neem je een verkoelende duik. Wij dagen je uit om je eens om te draaien, en richting de bergen te gaan. Het Taurusgebergte vraagt om een bezoek! Vooral in het voor- en naseizoen is het fantastisch wandelen hier:  Grillige rotsformaties wisselen zich af met cederbossen en pijnbomen. Ruitvormige akkers naast diepgroene dalen… er is zo veel te zien. In de kleine dorpjes die je hier onderweg tegenkomt, lijkt de tijd te hebben stilgestaan: de daken zijn bedekt met in elkaar gestampte klei en voor het huisje heeft de pakezel nog geen plaats gemaakt voor de auto. Rust uit bij de kleine restaurantjes die je onderweg tegenkomt. En als je trek hebt gekregen na een lange wandeltocht: hier is alles nog echt betaalbaar.

HET WATER OP!Haven Alanya

Neem tijdens je verblijf zeker tijd voor een boottochtje op zee. Een heerlijk tijdverblijf dat je de schoonheid van de Turkse Zuidkust van een heel andere kant laat zien. In de haven van Alanya vind
je voldoende aanbieders voor een dagje fijn waterplezier. Informeer van tevoren goed wat voor soort boottrip de schippers te bieden hebben. Je hebt keuze uit een discoboot, een snorkelboot of een schildpaddensafari. Vooral bij die laatste soort ben je verzekerd van een indrukwekkende ervaring. En met een klein beetje geluk springen de dolfijnen rond je boot!

VERKOELING OP DE RIVIER DE DIMCAY

Doe wat de Turkse bevolking doet op een warme dag: zoek de verkoeling van de schaduw van grote bomen en fris rivierwater op aan de oevers van de Dimcay. Neem op de hoofdweg richting Mamutlar (de D400) de afslag richting Dimcay. Je rijdt nu op de Baraj Caddesi. Als je deze weg volgt (die naast de meanderende rivier loopt), kom je vanzelf bij talloze restaurantjes aan en op het water. Neem een duik in de verfrissende rivier of drink een cocktail met je voetjes in de stroom. En vergeet niet te genieten van de prachtige natuur rondom!